Vakondriasztó – az ideális megoldás

Minden családi házban élő ember egy gyönyörű kertre vágyik, ahol szép zöld a fű, virágok illatoznak és játszhat a gyerekeivel, vagy kutyájának dobálhat labdát. Ezt az idilli elképzelést azonban gyakran keresztülhúzza egy szőrös kis emlős, a vakond. Ma már igen korszerű megoldás erre a problémára a vakondcsapda. Többféle SWISSINNO Super Cat pocokcsapda és vakondriasztó elérhető erre a célra és mindegyiknek más az erőssége.

Egyik ilyen termék a mostveged.hu vakondriasztó és pocokcsapda guillotine, mely rendkívül kertbarát megoldást nyújt, mégpedig azért, mert semmiféle mérgező anyagot nem juttat a talajba. Ez a vakondriasztó nem teszi tönkre a föld anyagminőségét, ültetett, termesztett növényeink nem mennek tönkre, kertünkben nem keletkezik számottevő kár. Fontos ezt megemlítenünk, ugyanis a mezei pocok és a vakond éppen elrágja a növények gyökerét, megdézsmálja a veteményest, a vakondriasztó azonban kiküszöböli ezt a problémát.

Hogyan lehetséges, a termék nem juttat mérgező anyagot a talajba? Nagyon egyszerű. A szerkezet száz százalékban mechanikus. Csupán el kell helyezni a talajban és amint a vakond, vagy pocok hozzáér, bármely irányból, az lezárul és elkapja a rágcsálót. Hatásos megoldás, a kis állatnak nincs esélye megszökni. A talajt nem mérgezi, egyszerűen csak kihúzzuk a földből, amint látjuk, hogy a vakondriasztó föld feletti része lezárul, ezzel jelezve nekünk a „kapást”. A procedúra után csak meg kell szabadulnunk a szerkezetbe ragadt tetemtől. Ezt megtesszük, a guillotine-t újra élesítjük és már dughatjuk is újra a föld alá, csapdába csalva az újabb kártevőt.

vakonriasztó

Vakondriasztó vigyáz kertünk szépségére

A vakondriasztó azonban önmagában nem elég, szükségünk van még egy kihelyező szettre, mellyel megtaláljuk a vakond és pocok járata. Amint ez megtörtént, a termék másik részével lyukat áshatunk és már mehet is bele a vakondriasztó! Kihelyezéskor nagyon kell ügyelnünk testi épségünkre, a csapda retesze erősen fog, nehogy megsérüljünk. Különösen figyeljünk arra, hogy gyermekünk kezébe ne kerüljön a vakondriasztó!

Megközelíthetjük azonban más oldalról is a problémát, sokszor jobb előre gondolkodni, mint utólag aggódni és mérgelődni. A SWISSINNO Napelemes vakond és rágcsáló riasztókészülék megelőzi a bajt. Ássunk egy kisebb lyukat a talajba, majd szúrjuk bele a szerkezet hegyes részét. Ezt aztán elektromos vezetékkel összekapcsoljuk a felső, napelemes modullal és máris használatra kész! A működési elv a következő: napenergiát felhasználva a készülék 650m2 hatósugarú hangfrekvenciát bocsát ki a vakondok és egyéb rágcsálók ellen. Azzal egyetérthetünk, hogy ez talán egy humánusabb módja a kert tisztán tartásának, nem kell megölnünk az állatokat, azok megérezve az adott frekvenciatartományt, messzire elkerülik a területet. Ez a vakondriasztó emberekre és háziállatokra nincs hatással, könnyű telepíteni kertekben, parkokban és sportpályákon, ráadásul vízálló.

Láttuk tehát, hogy ma már több megoldás és technológia is rendelkezésünkre áll arra, hogy távol tartsuk a kéretlen betolakodókat kertünktől, megőrizve annak szépségét és növényeink épségét.

 

Oszd meg 🙂Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn